slider1

Bestillo Pálinkaház

A BESTILLO Pálinkaházat két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő. Eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.

A Boldogkő-Fruit Kft. (BESTILLO Pálinkaház), ma már jelentős cégnek számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget. Azon túl, hogy folyamatosan fejlesztik üzemüket, 2010 júniusában megnyitják a skót whiskey-főzdéknél látott példa alapján tervezett látogatóközpontjukat, amely a népszerű turistacélpontnak számító várral szimbiózisban a helyi turisztikai attrakciók vonzerejét és minőségét is javítani hivatott.

Ars Poetica

Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek a hazai pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.

Felfedezés

A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.

Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.

BESTILLO Pálinkák

A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.

A főzde az eredetvédett gönci kajszibarackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.

A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskjulesotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.


Fontosabb díjak, elismerések

Az italokat a piaci sikeren felül az elért szakmai eredményei minősítik. A BESTILLO Pálinkaház megalakulása óta folyamatosan részt vesz a fontosabb hazai és nemzetközi versenyeken, amelyeken kiváló eredményeket ért el. 2010 áprilisára a számottevő mustrákon több mint 70 érmet szereztek a különböző Bestillo pálinkák, melyek 18 alkalommal a gyümölcskategóriák mindenkori legjobbjának járó champion díjat is elnyerték.

A BESTILLO Pálinkaház jelentősebb eredményei:

  • Hundeszt 2006: 5 aranyérem, ebből 4 champion díj, 3 ezüstérem, 1 bronzérem, média különdíj
  • Hundeszt 2007: 3 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
  • Hundeszt 2008: 3 aranyérem, 3 ezüstérem
  • Hundeszt 2009: 4 aranyérem, ebből 3 champion díj, 5 ezüstérem, 2009 legeredményesebb pálinkafőzdéje
  • Destillata 2007: 1 aranyérem, 7 ezüstérem és 1 bronzérem
  • Destillata 2008: 1 aranyérem, 3 ezüstérem és 3 bronzérem
  • Gyulai pálinkaverseny 2007: 7 aranyérem, ebből 4 champion díj, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, legjobb kereskedelmi pálinka 2007 különdíj, VPOP különdíj
  • Gyulai pálinkaverseny 2008: 4 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
  • Gyulai pálinkaverseny 2010: 3 aranyérem

KAPCSOLAT:

Honlap: www.bestillo.hu
Kapcsolat: Czakó Gábor ügyvezető
Telefon: 06-46-306-628,06-70-517-0754
E-mail: info@bestillo.hu